Materiale tapiterie canapele si fotolii


Materialele folosite pentru retapitarea mobilierul sunt in principal de trei feluri: piele naturala, piele ecologica (vinilin, piele artificiala, imitatie piele) si textil (stofa, plus, catifea, etc).
Daca v-ati decis sa schimbati aspectul canapelelor si fotoliilor Dumneavoastra aveti la dispozitie o gama larga de nuante si culori pentru materialul de tapiterie dar si libertatea de alegere intre piele, vinilin sau stofa.
Fiecare din acestea au avantaje si dezavantaje, prezentate mai jos.

Canapele tapitate cu piele naturala


piele naturalaAcestea sunt cele mai aspectuoase si luxoase dar vin cu un pret pe masura.
Fiind un produs obtinut de la animale cu anumite costuri, acestea se reflecta si in pretul de vanzare, fiind cel mai scump material pentru tapiterie.
O piele de buna calitate poate ajunge si la 200 lei metrul patrat iar faptul ca pielea naturala se vinde la bucata intreaga, de aproximativ 3 - 5 metri patrati bucata face ca o canapea retapitata cu piele sa fie destul de costisitoare.
Chiar daca ne trebuie doar 1 - 2 metri patrati, trebuie cumparata o piele intreaga.
La acest aspect se adauga si faptul ca sunt mult mai multe pierderi de material datorita formei neregulate a pieii dar si defectelor de pe aceasta (zgarieturi, defecte de tabacire, etc).

Canapele tapitate cu piele ecologica


piele ecologicaLucrul cu imitatie de piele este mai usor si mai economic datorita materialului ce imita pielea naturala fara insa a avea neajunsurile acesteia.
Vinilinul se obtine articial, in cantitati mari si cu forma regulata (se gaseste pe suluri de pana la 50 de metri liniari, fara defectele pieii naturale).
Desi imita foarte bine aspectul acesteia nu are totusi aceleasi proprietati.
Este mai subtire si se deterioreaza mai repede.
Totusi pretul mai mic face din pielea ecologica un material des intalnit in industria mobilei, multe canapele si fotolii fiind tapitate cu acesta.

Materiale textile: stofa, plus, catifea


stofeFoarte multe canapele si coltare sunt tapitate cu stofa, materialele textile avand o pondere foarte mare in optiunea clientilor cand vine vorba de alegerea materialului pentru retapitare.
Avantajele sunt urmatoarele:
  • durata mai mare de viata fata de vinilin
  • confort atat vara cat si iarna - vara nu transpiri si iarna nu tine rece
  • stofa vine in varietate mare de culori, texturi si modele de imprimeuri

La dezavantaje putem trece:
  • retin praful mai usor decat imitatia de piele
  • probleme mari la murdarire si varsare de lichide

Daca pentru praf putem apela la aspirator, pentru cafea, vin sau ciocolata putem apela cu incredere la un tapiter.